LEON VERKADE - FILMMAKER

Project : Documentaire Cuby + The Blizzards 40 jaar de BluesDe Longbox "Cuby + Blizzards - 40 jaar de Blues" is verschenen op 14 april. In deze prachtbox zit van alles, èn uiteraard de 117 minuten durende documentaire die Léon Verkade maakte.
In de documentaire komt dan eindelijk iedereen aan het woord.
En op deze site aan het woord: Léon zelf.
Een korte impressie staat hier op Youtube.

 

"Een voorbeeldige documentaire..."
NRC Handelsblad - lees recensie.

"Drank en drugsmisbruik, onderlinge irritaties, de nukken van Muskee, geldproblemen, Herman Brood, die in de gevangenis belandde en natuurlijk dé inspiratiebron voor de echte blues: liefdesverdriet." BN/De Stem.

"Mede dankzij de intelligente montage, waarin de betrokkenen vaak met elkaars uitspraken geconfronteerd worden, een weergaloos mooie documentaire." Revolver Magazine.

 

Film Muskee blijft in depot bewaard

GROLLOO - De in 2006 gemaakte film over 40 jaar Cuby en The Blizzards wordt opgenomen in de collectie van het depot van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Radio en tv-maker Jan Douwe Kroeske maakte samen met Léon Verkade een uniek tijdsdocument over de band die talloze wisselingen kende, soms werd opgeheven en later toch weer bleek te bestaan.

In april 2006 jaar verscheen in Amsterdam de documentaire in een speciale dvd-box, met een fotoboek van Cuby & the Blizzards. Door de Haagse Koninklijke Bibliotheek wordt het document over Muskee en zijn band nu gezien als cultureel erfgoed en dat is redelijk uniek, aangezien de Koninklijke Bibliotheek in principe alleen boeken opneem. Harry Muskee is dan ook vereerd 'want dat betekent dat ze het een goede film vinden'.

Lees op RTV Drente het hele bericht, daar staat ook een audiobestand van het interview met Harry Muskee.